Avlopp & Dränering

Vi hjälper dig med allt du behöver för din avloppsanläggning. En bekväm och trygg helhetslösning.

Vi har mångårig erfarenhet av enskilda avlopp och mycket god kännedom om avloppsteknik och miljöjuridik. Vi kan sköta alla kontakter med miljökontor, byggkontor och andra myndigheter åt dig.

Att bygga ett enskilt avlopp kan vara en omfattande historia då det är många saker att ta hänsyn till, t.ex. miljökontorets krav, platsens förutsättningar, tekniska lösningar, privatekonomi, egen skötsel m m

Ett "normalt" processflöde vid byggande av ett enskilt avlopp kan se ut på följande sätt:

  1. Ta fram information över vilka krav din kommun ställer på avloppsanläggningar och vad som gäller där du bor avseende regler och förordningar.
  2. Hitta lämplig teknik.
  3. Kontakter med miljökontor.
  4. Anlita en konsult och entreprenör som kan hjälpa till med planering av och byggnation av anläggningen.
  5. Skicka in ansökningar och övriga handlingar som kommunen kräver.
  6. Projektering och tidplan för byggandet.
  7. Vid behov kontakter med byggnadsnämnden.
  8. Slutbesiktning och godkännande.
  9. Dokumentation; tillstånd, ritningar, avtal, driftinstruktion, avtal, kvalitetsförsäkran etc.

Som husägare är det inte så lätt att veta vad som krävs för att få en avloppsanläggning som kan godkännas av myndigheten.

Den myndighet som handlägger avloppsärenden i Haninge (Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund) har en servicegaranti gentemot medborgarna vilket innebär att under förutsättning att ansökan är komplett, så lovar de att kunna lämna besked inom 10 veckor.

Detta kan upplevas som en lång tid om man vill ha saker och ting gjorda så snart som möjligt. Vi lovar inte att det ska gå fortare än 10 veckor, men strävar efter att ansökan ska vara komplett när man skickar in den. På detta sätt kan man spara mycket tid.

Vi föreslår reningsutrustning, upprättar ritningar och övriga handlingar som krävs till er ansökan. För detta arbete tar vi betalt, en summa som brukar vara överkomlig. När tillstånd har meddelats av miljökontoret så ordnar vi så att anläggningen kommer på plats. Lämna önskemål om att få en offert!

ROT-avdrag?: Vill Du veta vad det egentligen kostar med ROT-avdrag? Klicka här för att göra en kalkyl..

Har miljökontoret varit på besök och bedömt att er avloppsanläggning är uttjänt och att en ny måste byggas? Är ni missnöjda med miljökontorets handläggning eller beslut och behöver hjälp med att överklaga? Läs mer på denna länk..

Avlopp

Exempel Projekt

Ett urval från våra tidigare projekt och uppdrag.

Visa
Visa

Avloppsanläggning

Installation av avloppsanläggning.

Visa

Avloppsanläggning väg 73

Avloppsanläggning vid väg 73.

Visa

Avloppsinstallation och tillstånd

Avloppsinstallation och tillstånd.